10 речей, які слід враховувати при покупці банного халата

Халат, як одяг, набув популярності за часів розквіту громадських лазень в давніх культурах, таких як Рим, Туреччина і Китай. Сьогодні традиція закутатися в широкий, теплий халат після гарячої ванни або відпочинку в лазні чи сауні, як і раніше залишається популярною серед любителів водних процедур. Залежно від того, для яких цілей Ви підшукуєте собі халат, покупка може бути такою ж простою, як покупка газованої води, а може стати схожою на покупку автомобіля. Зрештою, всі халати різні і призначені для виконання різних функцій; вони відрізняються за якістю, доступні в різних матеріалах і розмірах. Нижче наведені деякі ключові моменти, які слід враховувати при виборі халата:

  1. Правильний халат, який приносить самі комфорт і задоволення повинен бути вільним і зручним. Довжина сучасних моделей варіюється від нижньої частини стегна і до щиколоток, рукава також повинні бути на відповідної довжини. Краще довше, ніж коротше.
  2. Тканина вашого халата повинна абсолютно Вас влаштовувати і не створювати дискомфортних відчуттів. На нашому сайті запропоновані халати з ніжної махори, теплої байки, вафельної і джинсової тканини.
  3. Халати бувають різних стилів. Деякі з них застібаються безліччю кнопочок або ґудзиків, інші оснащені блискавкою. Але з точки зору експертів, найбільш якісними і надійними є халати з поясом. Кнопки можуть відлетіти, ґудзики загубитися, а блискавка зламатися або зажувати тканину. Пояси позбавлені настільки обтяжливих недоліків і служать набагато довше.
  4. Розглянемо температуру повітря, при якій Ви будете носити свій халат. Це один з найголовніших критеріїв. Адже Вам абсолютно точно не захочеться носити товстий бавовняний халат в розпал спекотного літа. Так само, як не захочете Ви стукати зубами в шовковому халатику в лютий холод наших зим.
  5. Зверніть увагу, чи є в халаті кишені. Якщо Ви плануєте використовувати халат, як домашній одяг або відпочивати в ньому, то Вам обов’язково знадобляться кишені для того, щоб було, куди помістити дрібні необхідні речі, замість того, щоб носити все в руках. Якщо ж халат буде використовуватися виключно, як банний, то кишені в принципі не обов'язкові.
  6. Виберіть халат, відповідний для того, де і в якому суспільстві Ви його будете використовувати. Якщо Ви збираєтеся носити його в оточенні дітей або займатися прибиранням, сексуальний одяг в стилі нижньої білизни, очевидно, не підходить. Однак, якщо це тільки для очей коханого чоловіка, чому б не по експериментувати.
  7. Обов'язково перевіряйте інструкції з прання! Халат, як правило, не вимагає частого прання, однак, коли Ви хочете випрати і висушити його, варто враховувати особливості тканини і її реакцію на ті чи інші дії. Для того, щоб не трапився неприємний конфуз, прочитайте уважно рекомендації виробника.
  8. Виберіть колір, який вам подобається. На смак і колір... У випадку з халатом, це кращий спосіб вийти за рамки прийнятого. Практично всі банні халати виконані в класичному білому кольорі. Так чому б не виділитися з білосніжної маси якимось кольоровим візерунком або яскравим принтом?
  9. Питання ціни. Цінова політика халатів дійсно залежить від якості використовуваної для продукту тканини. Якщо головне для Вас - це якість і термін служби, то не варто шукати найдешевші варіанти. Це загрожує швидким зносом, втратою кольору, ремонтом застібок і в підсумку через пару місяців знову доведеться купувати новий. А тому, вигідніше з точки зору економії як грошей, так і часу - купити халат дорожче, але якісніше і насолоджуватися комфортом.
  10. Якщо гроші для Вас не є ключовим питанням, варто подумати про пошиття халата на замовлення. Такий варіант точно підійде саме Вам, оскільки буде зшитий по вашій фігурі і у відповідності з усіма побажаннями.